Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara  Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku 
Vesti sa sajta

Održan 72. Specijalni sastanak generalnih direktora ECAC

Petak, 08.09.2023.
Održan 72. Specijalni sastanak generalnih direktora ECAC

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov, u periodu od 7. do 9. septembra 2023. godine, prisustvovala je 72. specijalnom sastanku generalnih direktora civilnih vazduhoplovstava zemalja članica Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva (ECAC), održanom u Valeti na Malti.

Na inicijativu Koordinacionog komiteta ECAC-a, i uz jednoglasnu podršku generalnih direktora, direktorka Direktorata Mirjana Čizmarov izabrana je na mesto predstavnika i ključne osobe na temu razvoja sistema sistema bespilotnih vazduhoplova (UAS). 
 
Predstavnici vazduhoplovnih vlasti zemalja članica ECAC, razgovarali su, između ostalog, o realizovanim aktivnostima sa prethodnog sastanka, kao i o novim ciljevima koji su postavljeni za 2024. godinu.
 
 
 
 

Nazad na ostale vesti