Od 01.08.2024. godine Republička administrativna taksa iznosi 1090,00 dinara  Od 03. jula 2024. godine zahteve za letove bespilotnih vazduhoplova podnositi na uas@cad.gov.rs  Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku 
Vesti sa sajta

Generalni direktor EUROCONTROL-a u poseti Direktoratu

Utorak, 07.03.2023.
Generalni direktor EUROCONTROL-a u poseti Direktoratu

 Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov, sastala se 03.07.2023. godine u Beogradu, sa generalnim direktorom Evropske organizacije za bezbednost vazdušne plovidbe (EUROCONTROL) Raulom Medinom Kabaljerom i regionalnim direktorima civilnih vazduhoplovnih vlasti, u cilju upoznavanja sa budućim projektima u oblasti vazdušne plovidbe.

Multilateralnom susretu su, pored direktorke Mirjane Čizmarov i direktora Raula Medine, prisustvovali predstavnici civilnih vazduhoplovnih vlasti Republike Turske, direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore Zoran Maksimović, direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Republike S. Makedonije Tomislav Tuntev i direktor vazduhoplovnih vlasti R. Albanije Maksim Et’hemaj.

Sastanku koji je održan sa ciljem da se ojača saradnja zemalja regiona sa EUROCONTROL, prethodio je brifing sa ministrom za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Goranom Vesićem, koji je sa gospodinom Medinom razgovarao o potrebnim mehanizmima za dalje unapređenje saradnje ove vazduhoplovne organizacije sa Republikom Srbijom u oblasti civilnog vazduhoplovstva.


Nazad na ostale vesti