Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк 
Вести са сајта

Потписан Меморандум о сарадњи са Ваздухопловном академијом на развоју дуалног модела образовања у ваздухопловству

Среда, 01.12.2021.
Потписан Меморандум о сарадњи са Ваздухопловном академијом на развоју дуалног модела образовања у ваздухопловству

 У просторијама Ваздухопловне академије у Београду, 1.12.2021. године, Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије закључио је Меморандум о сарадњи на развоју дуалног модела образовања у ваздухопловству са овом истакнутом едукативном установом.

Главни покретачи ове сарадње, чији су иницијатори Ваздухопловна академија и Директорат, представљају промовисање лидерства, иновација и професионалне компетенције у дуалном систему образовања, као и потреба даљег развоја привреде у области ваздушног саобраћаја.

Меморандум о сарадњи потписали су директорка Директората Мирјана Чизмаров и директор академије Горан Цвијовић, након чега се госпођа Чизмаров обратила студентима. Директорка је изразила дивљење према младим људима који су изабрали да њихови животни позиви буду везани за ваздушни саобраћај, који представља најбезбеднији, најбржи и најпрактичнији вид саобраћаја модерног времена, и истакла да су им врата Директората увек отворена.

Ученици Ваздухопловне академије који се образују по дуалном моделу образовања у ваздухопловству, моћи ће да унапреде своја теоријска знања и професионалне компетенције кроз програме професионалног развоја у оквиру Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије и на тај начин створе основу за даље усавршавање и напредовање у ваздухопловној индустрији.

 


Назад на остале вести