Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 

Обавештења

    Обавештење Директората цивилног ваздухопловства РС

    Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије увео је нов начин подношења рекламација путника путем нове wеб форме доступне на сајту www.cad.gov.rs у одељку који се бави заштитом права путника.

    На овај начин Директорат настоји да корисницима олакша и поједностави процес подношења рекламација, како би у свега пар корака могли да упуте своју жалбу.

    Рекламације путника на рад оператера ваздухоплова као и оператера аеродрома, подносе се преко форме која се налази на веб сајту Директората на страници „Права путника“.

    Линк:

      •  ћирилица https://cad.gov.rs/strana/25691/
      •  латиница https://cad.gov.rs/lat/strana/25691/
      •  енглески https://cad.gov.rs/en/strana/25691/

    Овим путем се информише да online подношење рекламације на reklamacijeputnika@cad.gov.rs престаје са радом у склопу аутоматизовања процеса подношења рекламација.

Вести