Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Помоћ аеродрому Поникве у Ужицу за већу безбедност

Петак, 06.02.2015.

Руководствa Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије и Аеродрома Никола Тесла Београд боравилa су данас у радној посети Аеродрому Поникве у Ужицу у циљу донације аеродромске опреме.

У циљу подизања нивоа безбедности на аеродрому Поникве, Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије издвојио је  8.810.000 динара који ће бити намењени за испитивање носивости полетно-слетне стазе аеродрома, израде пројектне документације за Главни пројекат ограде и радио веза аеродрома као и за реализацију обуке особља на аеродрому.

Београдски аеродром донирао је 10 ручних радио станица, три мобилне UHF радио станице и два репетитора са по две станице, са циљем повећања безбедности и сигурности ваздушног саобраћаја на Пониквама, као и моторно возило Caddy Furgon са циљем унапређења рада ове ваздушне луке.

(Фото Танјуг)

Том приликом, директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Мирјана Чизмаров изјавила је:

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, сходно одредбама Закона о ваздушном саобраћају, наведена средства обезбедио је кроз путничку и робну накнаду која и јесте намењена за подизање нивоа безбедности у цивилном ваздухопловству.
У 2015. години Директорат ће расписати конкурс за доделу средстава за све субјекте у ваздушном саобраћају  у Републици Србији,  коjи ће моћи да аплицирају са својим пројектима за допринос већој безбедности“.

Приликом посете, в.д. генерални директор Аеродрома Никола Тесла Београд, Саша Влаисављевић изјавио је:

Прошла година за Аеродром Никола Тесла била је рекордна у готово сваком сегменту пословања, а наставак тренда раста обима авио-саобраћаја показују и први резултати у 2015. години. Драго ми је да смо у прилици и могућности да помогнемо колеге нааеродромима у нашој земљи.Сарадњу са ЈП Аеродром Поникве Ужице, која датира из децембра прошле године,данас настављамо донацијом аеродромске опреме, а планирамо и убудуће интензивно да сарађујемо.

Већ следеће недеље на Аеродрому Никола Тесла почиње обука за профил послова „паркер сигналиста“ за запослене са аеродрома Поникве. Такође, београдски аеродром током ове године аеродрому Поникве донираће и употребљену периметарску ограду у укупној дужини од 7.000 метара. 


Назад на остале вести