Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара 
Вести са сајта

Ваздухопловне власти Србије и Кине потписале Меморандум о разумевању

Понедељак, 15.05.2023.
Ваздухопловне власти Србије и Кине потписале Меморандум о разумевању

 Делегације Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије и Управе цивилног ваздухопловства Народне Републике Кине, потписале су у Београду 15.05.2023. године, Меморандум о разумевању, у циљу унапређења сарадње у цивилном ваздухопловству и промовисања комерцијалне везе између Ер Србије и Hainan Airlines-a.

Меморандум су, у име ваздухопловних власти две земље, потписали директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров и заменик администратора Управе цивилног ваздухопловства Народне Републике Кине Лиу Ерхуе, који су том приликом разматрали и друга актуелна питања у оквиру билатералних односа Србије и Кине у области ваздушног саобраћаја.

Потписаним споразумом државе су се сагласиле да ће либерализовати ваздушни саобраћај у односу на претходни период. Овим се нарочито мисли на релаксиране одредбе о аранжманима поделе кода које омогућавају авио-превозиоцима да планирају веће ширење мреже саобраћаја и ван оквира директног саобраћаја.

Потписивању Меморандума су поред представника ваздухопловних власти присуствовали и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре РС Горан Весић, генерални директор Ер Србије Јиржи Марек  као и представници Haianan Airlines-a.

Након церемоније потписивања Споразума, присутнима се обратио министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре РС Горан Весић и истакао значај Меморандума којим се омогућава слободно небо између Србије и Кине, који ће довести до повећање броја летова између две земље и већем броју туриста и пословних људи са обе стране.

На одржаном састанку је закључено да ће ваздухопловне власти размотрити сваки захтев за повећање у погледу капацитета у складу са потражњом на тржишту и тиме наставити да унапређују дугогодишњу сарадњу.

 Фото: Александар Стојановић


Назад на остале вести