Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Потписан споразум о ваздушном саобраћају између Србије и Ирака

Петак, 21.04.2017.
Потписан споразум о ваздушном саобраћају између Србије и Ирака

Потписан споразум о ваздушном саобраћају између Србије и Ирака

 

Споразум о ваздушном саобраћају између Србије и Ирака, који ће дати могућност за поновно успостављање редовног авиосаобраћаја између две земље, потписали су потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и министар саобраћаја Ирака Кадим Фењан ал Кафаји.

Пре самог потписивања споразум су саставили и дефинисали представници Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије и ирачке Државне компаније за цивилно ваздухопловство.

Новим споразумом уређен је низ питања важних за обављање међународног ваздушног саобраћаја, будући да је раније важећи споразум потписан још 1975. године између некадашње СФРЈ и Републике Ирак.

Након потписивања споразума Михајловићева је са ирачком делегацијом разговарала о могућностима проширења економске сарадње две земље.

-          Постоје значајне могућности да се сарадња између Србије и Ирака прошири и ту смо да заједно направимо кораке у том правцу – рекла је потпредседница Владе.

Министар Кадим Фењан ал Кафаји рекао је да ће потписани споразум допринети отварању нових поља сарадње између две земље.


Назад на остале вести