Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара 
Вести са сајта

ДЦВ добитник признања за изузетан допринос у развоју ваздухопловства

Понедељак, 17.10.2011.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије добитник је  групне почасне дипломе за значајан допринос у напретку ваздухопловства и изузетне напоре на пољу унапређења развоја спортке авијације у Србији, коју додељује Светска ваздухопловна федерација ( FAI – Federation Aeronautique Internationale).
 
Ово изузетно признање, српским ваздухопловним властима, додељено је на 105. Генералној конференцији  Светске ваздухопловне федерације, одржаној у Београду од 11 – 17. октобра 2011. године, којој је присуствовало више од 200 делегата из целог света.
 
Тиме је Директорату цивилног ваздухопловства одато признање за досадашњи рад,  превасходно на подизању нивоа сигурности и безбедности српског ваздухопловства, континуираном увођењу и унапређењу најсавременијих европских стандарда који доприносе и све значајнијим резултатима које Србија остварује у спортском ваздухопловству на светским такмичењима. Директорат ће и у будуће својим изузетним ангажовањем утицати на јачање сигурности али и на модернизацију и популаризацију спортског ваздухопловства.
 

Међу добитницима овог изузетног признања су и ваздухоплове организације из Немачке, Чешке, Пољске и Шпаније. 

Заменик директора ДЦВ Горан Јовичић прима признање од председника ФАИ Џона Грубсторма


Назад на остале вести