Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Обавештење путницима за летове ка Руској Федерацији

Понедељак, 14.04.2014.
Безбедносном наредбом Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, на свим летовима са аеродрома у Републици Србији ка аеродромима у Руској Федерацији, путницима се привремено онемогућује пренос течности, гелова и аеросола у ручном пртљагу. Ова наредба се примењује од 14. априла 2014. године.
 
Забрана се не односи на течности, аеросоле и гелове који се у току путовања користе из медицинских или посебних дијететских разлога (уз одговарајућу потврду издату од медицинске установе), укључујући и храну за бебе као и на робу купљену у бесцаринским радњама у контролисаној зони аеродрома.
 

За детаљне информације о овоме путници треба да се обрате свом авио-превозиоцу. 


Назад на остале вести