Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Директорат упутио помоћ од 5 милиона динара за санирање последица поплава у Србији

Уторак, 20.05.2014.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије укључио се у акцију финансијске  помоћи угроженима  и санације штете од поплаве.
 
На рачун Владе Републике Србије „Рачун за оклањање последица ванредних околности – поплаве“, Директорат је уплатио 5 милиона динара, док ће запослени у Директорату издвојити део мајске зараде за помоћ унесрећенима у овој незапамћеној катастрофи која нас је задесила.
 
Поред тога, Директорат цивилног ваздухопловства укључен је у Кризни штаб за сектор ваздушног саобраћаја, који од 17. маја када је формиран, ефикасно ради на координацији свих служби у ваздушном саобраћају, на безбедном прихвату и отпреми ваздухоплова са хуманитарном помоћи из иностранства.
 
Директорат је такође у сарадњи са Ваздухопловним савезом Србије, руководио акцијом извиђања и осматрања угрожених терена из ваздуха, како би се што јасније сагледала ситуација, помогло угроженима и утврдила оштећења инфраструктуре. За ту акцију били су ангажовани аеро-клубови опремљени одговарајућим летелицама, летелиште у  Војки код Новог Сада и аеродром у Параћину.
 
Запослени у Директорату и појединачно су се укључили у акцију спасавања угрожених на терену, раду у прихватним центрима и збрињавања људи у својим домовима.
 
Директорат ће наставити да помаже угроженима и да донира средстава за санирање последица од поплава, све док то буде било неопходно. 

Назад на остале вести