Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Директорат упутио помоћ од 5 милиона динара за санирање последица поплава у Србији

Уторак, 20.05.2014.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије укључио се у акцију финансијске  помоћи угроженима  и санације штете од поплаве.
 
На рачун Владе Републике Србије „Рачун за оклањање последица ванредних околности – поплаве“, Директорат је уплатио 5 милиона динара, док ће запослени у Директорату издвојити део мајске зараде за помоћ унесрећенима у овој незапамћеној катастрофи која нас је задесила.
 
Поред тога, Директорат цивилног ваздухопловства укључен је у Кризни штаб за сектор ваздушног саобраћаја, који од 17. маја када је формиран, ефикасно ради на координацији свих служби у ваздушном саобраћају, на безбедном прихвату и отпреми ваздухоплова са хуманитарном помоћи из иностранства.
 
Директорат је такође у сарадњи са Ваздухопловним савезом Србије, руководио акцијом извиђања и осматрања угрожених терена из ваздуха, како би се што јасније сагледала ситуација, помогло угроженима и утврдила оштећења инфраструктуре. За ту акцију били су ангажовани аеро-клубови опремљени одговарајућим летелицама, летелиште у  Војки код Новог Сада и аеродром у Параћину.
 
Запослени у Директорату и појединачно су се укључили у акцију спасавања угрожених на терену, раду у прихватним центрима и збрињавања људи у својим домовима.
 
Директорат ће наставити да помаже угроженима и да донира средстава за санирање последица од поплава, све док то буде било неопходно. 

Назад на остале вести