Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Пооштрена контрола путника на директним летовима за Сједињене Америчке Државе

Среда, 09.07.2014.
Управа за безбедност у саобраћају Сједињених Америчких Држава, увела је почетком јула појачане мере контроле путника у ваздушном саобраћају на појединим међународним аеродромима са којих се обављају директни летови за САД.
 
Мере се односе на додатну контролу путника и њихових електронских уређаја (лаптопова, мобилних телефона…)
Службе обезбеђивања на аеродромима детаљно ће прегледати путнике и њихове уређаје пре уласка у авион на директни лет за САД. Уређаји који нису исправни или им је батерија испражњена неће моћи да се унесу у авион.
 
Америчка управа за безбедност у саобраћају, истиче у свом саопштењу за јавност, да су појачане мере контроле путника у авио-саобраћају уведене на основу процена безбедносних служби САД.
 
Ове појачане мере безбедности не спроводе се на аеродромима у Србији, јер Србија још увек нема директне летове за Сједињене Америчке Државе.
 
Обавештавамо путнике који из Србије путују за САД, са других међународних аеродрома, да обрате пажњу на ову информацију и припреме своје електронске уређаје за путовање у складу са новим мерама безбедности. 

Назад на остале вести