Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

Пооштрена контрола путника на директним летовима за Сједињене Америчке Државе

Среда, 09.07.2014.
Управа за безбедност у саобраћају Сједињених Америчких Држава, увела је почетком јула појачане мере контроле путника у ваздушном саобраћају на појединим међународним аеродромима са којих се обављају директни летови за САД.
 
Мере се односе на додатну контролу путника и њихових електронских уређаја (лаптопова, мобилних телефона…)
Службе обезбеђивања на аеродромима детаљно ће прегледати путнике и њихове уређаје пре уласка у авион на директни лет за САД. Уређаји који нису исправни или им је батерија испражњена неће моћи да се унесу у авион.
 
Америчка управа за безбедност у саобраћају, истиче у свом саопштењу за јавност, да су појачане мере контроле путника у авио-саобраћају уведене на основу процена безбедносних служби САД.
 
Ове појачане мере безбедности не спроводе се на аеродромима у Србији, јер Србија још увек нема директне летове за Сједињене Америчке Државе.
 
Обавештавамо путнике који из Србије путују за САД, са других међународних аеродрома, да обрате пажњу на ову информацију и припреме своје електронске уређаје за путовање у складу са новим мерама безбедности. 

Назад на остале вести