Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација  10. јануара 2020. године у "Службеном гласнику РС" објављени су Правилник о беспилотним ваздухопловима, Правилник о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству и Правилник о забрани или ограничењу летења авио-превозилаца из трећих држава. Наведени прописи ступају на снагу 18. јануара, изузев Правилника о беспилотним ваздухопловима, који ступа на снагу 15. фебруара.   
Вести са сајта

Генерални директор Европске агенције за безбедност ваздушне пловидбе у посети Директорату цивилног ваздухопловства

Уторак, 15.07.2014.
Генерални директор Европске агенције за безбедност ваздушне пловидбе (Eurocontrol) Френк Бренер посетио је данас Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије и разговарао са руководећим тимом ваздухопловних власти Србије.
 
Бренер је одао признање Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије за изузетно успешно спровођење европских ваздухопловних стандарда у цивилном ваздухопловству и константан напредак који Директорат остварује на пољу безбедности ваздушне пловидбе.
 
Успешна ваздухопловна власт коју спроводи Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије и квалитетан пружалац услуга у ваздушној пловидби каква је Контрола летења Србије и Црне Горе, гарант су развоја безбедног и модерног цивилног ваздухопловства у региону, истакао је Бренер. Еуроконтрол захваљује Србији на активном учешћу на свим пољима у оквиру развоја  система ваздушне пловидбе у свом ваздушном простору и шире.
 
Директор Директората цивилног ваздухопловства Милан Живановић, истакао је значај успешне сарадње ДЦВ и Еуроконтрола од 2005. године када је Србија постала пуноправна чланица ове изузетне европске ваздухопловне организације. 
Руководећи тим Директората је захвалио на подршци коју је Еуроконтрол пружао за све активности које је ДЦВ чинио на унапређењу цивилног ваздухопловства и јачању система безбедне ваздушне пловидбе у Србији.
 
У знак успешне сарадње Еуроконтрол и ДЦВ, генерални директор Еуроконтрола Френк Бренер уручио је  Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије плакету и заставу Европске агенције за безбедност ваздушне пловидбе. 
 

Назад на остале вести