Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Генерални директор Европске агенције за безбедност ваздушне пловидбе у посети Директорату цивилног ваздухопловства

Уторак, 15.07.2014.
Генерални директор Европске агенције за безбедност ваздушне пловидбе (Eurocontrol) Френк Бренер посетио је данас Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије и разговарао са руководећим тимом ваздухопловних власти Србије.
 
Бренер је одао признање Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије за изузетно успешно спровођење европских ваздухопловних стандарда у цивилном ваздухопловству и константан напредак који Директорат остварује на пољу безбедности ваздушне пловидбе.
 
Успешна ваздухопловна власт коју спроводи Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије и квалитетан пружалац услуга у ваздушној пловидби каква је Контрола летења Србије и Црне Горе, гарант су развоја безбедног и модерног цивилног ваздухопловства у региону, истакао је Бренер. Еуроконтрол захваљује Србији на активном учешћу на свим пољима у оквиру развоја  система ваздушне пловидбе у свом ваздушном простору и шире.
 
Директор Директората цивилног ваздухопловства Милан Живановић, истакао је значај успешне сарадње ДЦВ и Еуроконтрола од 2005. године када је Србија постала пуноправна чланица ове изузетне европске ваздухопловне организације. 
Руководећи тим Директората је захвалио на подршци коју је Еуроконтрол пружао за све активности које је ДЦВ чинио на унапређењу цивилног ваздухопловства и јачању система безбедне ваздушне пловидбе у Србији.
 
У знак успешне сарадње Еуроконтрол и ДЦВ, генерални директор Еуроконтрола Френк Бренер уручио је  Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије плакету и заставу Европске агенције за безбедност ваздушне пловидбе. 
 

Назад на остале вести