Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Генерални директор Европске агенције за безбедност ваздушне пловидбе у посети Директорату цивилног ваздухопловства

Уторак, 15.07.2014.
Генерални директор Европске агенције за безбедност ваздушне пловидбе (Eurocontrol) Френк Бренер посетио је данас Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије и разговарао са руководећим тимом ваздухопловних власти Србије.
 
Бренер је одао признање Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије за изузетно успешно спровођење европских ваздухопловних стандарда у цивилном ваздухопловству и константан напредак који Директорат остварује на пољу безбедности ваздушне пловидбе.
 
Успешна ваздухопловна власт коју спроводи Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије и квалитетан пружалац услуга у ваздушној пловидби каква је Контрола летења Србије и Црне Горе, гарант су развоја безбедног и модерног цивилног ваздухопловства у региону, истакао је Бренер. Еуроконтрол захваљује Србији на активном учешћу на свим пољима у оквиру развоја  система ваздушне пловидбе у свом ваздушном простору и шире.
 
Директор Директората цивилног ваздухопловства Милан Живановић, истакао је значај успешне сарадње ДЦВ и Еуроконтрола од 2005. године када је Србија постала пуноправна чланица ове изузетне европске ваздухопловне организације. 
Руководећи тим Директората је захвалио на подршци коју је Еуроконтрол пружао за све активности које је ДЦВ чинио на унапређењу цивилног ваздухопловства и јачању система безбедне ваздушне пловидбе у Србији.
 
У знак успешне сарадње Еуроконтрол и ДЦВ, генерални директор Еуроконтрола Френк Бренер уручио је  Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије плакету и заставу Европске агенције за безбедност ваздушне пловидбе. 
 

Назад на остале вести