Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

У Директорату представљен нови „Правилник о обављању јавног авио-превоза“

Субота, 23.08.2014.
Одељење саобраћајне делатности Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије организовало је 20. и 21. августа 2014. године представљање новог прописа којим ће бити регулисан јавни авио-превоз.
 
Представљању новог прописа присуствовали су представници авио-превозилаца регистрованих у Србији: Ер Србије, Авиогенекса, Принц авијешна, Игл експреса и Инфинити авијешна.
 
Очекује се да нови „Правилник о обављању јавног авио-превоза“ ступи на снагу до краја октобра ове године.
 
Текст правилника: http://www.cad.gov.rs/upload/regulativa/predlozipropisa/

Pravilnik%20o%20obavljanju%20javnog%20avio-prevoza%20-%20predlog.pdf 


Назад на остале вести