Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Семинар 23. и 24. октобра на тему „Припрема испитивача за процењивање знања енглеског језика”

Среда, 17.09.2014.
На основу одредбе члана 7. Прилога 2 Правилника о летачком особљу („Сл. Гласник РС” број 33/13), Одељење ваздухопловног особља ДЦВ РС ће организовати једнодневни семинар за овлашћене испитиваче који поседују експертски или напредни ниво знања енглеског језика на тему: „Припрема испитивача за процењивање знања енглеског језика”.
 
Семинар  ће се одржати 23. и 24. октобра 2014.године у времену од 10.00 до 14.00ч у просторијама  Директората.
 
Право пријављивања имају овлашћени FE/TRE/SFE/CRE. Пријављивање извршити до 17. октобра 2014.године, писменим поднеском преко писарнице Директората. Уз захтев доставити фотокопију пилотске дозволе и сертификата испитивача и доказ о плаћеној републичкој административној такси у износу од 780,00 дин.
 
У захтеву навести који од понуђених датума би одговарао присуству на семинару. 

Назад на остале вести