Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Директорат на форуму у Софији

Субота, 08.11.2014.
Делегација Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије учествовала је на  форуму  „ Регионална сарадња  југоисточних земаља у области ваздухопловства“  одржаном у Софији 6. и 7. новембра 2014. године.
 
У раду форума учествовали су представници ваздухопловних власти и пружалаца услуга у ваздушној пловидби из Бугарске, Србије, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, Молдавије, Румуније, Турске, Албаније и Косова*, као и представници ICAO EUR/NAT и EUROCONTROL.
 
Учесници су истакли стратешки значај региона југоисточне Европе и саобраћајне осе југ-исток у европској АТМ мрежи као и изазове који стоје на путу унапређења АТМ перформанси у региону, на које може да се одговори на начин који подразумева синергију напора свих чинилаца у региону.

Наредни регионални форум биће одржан у Истанбулу, априла 2015. године. 


Назад на остале вести