Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

Директорат на форуму у Софији

Субота, 08.11.2014.
Делегација Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије учествовала је на  форуму  „ Регионална сарадња  југоисточних земаља у области ваздухопловства“  одржаном у Софији 6. и 7. новембра 2014. године.
 
У раду форума учествовали су представници ваздухопловних власти и пружалаца услуга у ваздушној пловидби из Бугарске, Србије, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, Молдавије, Румуније, Турске, Албаније и Косова*, као и представници ICAO EUR/NAT и EUROCONTROL.
 
Учесници су истакли стратешки значај региона југоисточне Европе и саобраћајне осе југ-исток у европској АТМ мрежи као и изазове који стоје на путу унапређења АТМ перформанси у региону, на које може да се одговори на начин који подразумева синергију напора свих чинилаца у региону.

Наредни регионални форум биће одржан у Истанбулу, априла 2015. године. 


Назад на остале вести