Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Обавештење за испитиваче

Понедељак, 23.02.2015.
Обавештавају се кандидати за стицање и имаоци сертификата испитивача да ће Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије у просторијама на адреси Булевар Зорана Ђинђића бр. 144, Београд, организовати семинаре стандардизације и семинар освежења знања испитивача, по следећем:
 
 1. 14.04.2015.године ( од 09.00 – 15.00ч)
  Стандардизација/обука кандидата за  испитивача у складу са националном регулативом (параглајдери, падобранци, ултра-лаки ваздухоплови). Право присуству обуци имају кандидати који су поднели пријаву на обрасцу PEL-304 и који испуњавају услове прописане важећим правилницима о параглајдерима, падобранцима и пилотима ултра – лаких ваздухоплова. Пријава за обуку може да се поднесе најкасније до 20.03.2015.године.
 2. 15.04.2015.године (10.00 – 15.00ч)
  Семинар освежења знања за испитиваче који имају сертификат испитивача чије важење истиче у току 2015.године, или је већ истекло, а желе да га обнове у складу са одредбама Правилника о летачком особљу.
 3. 16. и 17.04.2015.године (09.00 – 15.00ч)
  Стандардизација/обука за кандидате који су поднели захтев за стицање сертификата испитивача у складу са одредбама Part – FCL Правилника о летачком особљу (пилоти авиона и хеликоптера). Пилоти једрилица и слободног балона могу да поднесу захтев за обуку на обрасцу PEL-304 најкасније до 20.03.2015.године.
 4. Детаљан распоред и садржај обуке ће бити накнадно истакнут на интернет страницама Директората.
 5. Потврду о присуству на семинару послати на мејл адресе: tjokanovic@cad.gov.rs, и jon.fernandez@cad.gov.rs.
 6. Молимо да Ваше сугестије, примедбе и питања за дискусију доставите на мејл адресе из тачке 5. најкасније до 20.03.2015.године. 

Назад на остале вести