Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Директорат водио ђаке у Музеј вадухопловства

Четвртак, 15.10.2015.
Ученици Основних школа „Љубомир Аћимовић“ из Обреновца и „Вожд“ са Вождовца у среду, 14. октобра, обишли су Музеј ваздухопловства на аеродрому „Никола Тесла“, у организацији Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије.
 
Наши драги гости, најмлађи љубитељи ваздухопловства, имали су прилику да виде бројне занимљиве експонате Музеја и да се упознају са богатом историјом ваздухопловства на овим просторима, учећи о томе уз осмехе и изразе задовољства што први пут могу да виде изблиза и додирну летелице, посебно авионе.
 
За учење уз осмех најзаслужнији су били управо запослени у Музеју, посебно кустос Петар Недељковић који је деци на сјајан начин приближио сваки од експоната и детаљно им објаснио како је и кад почело да се лети у Србији, односно на овим просторима.
  • Уз велику захвалност Директорату на идеји и реализацији исте, морам да истакнем да су деца била фасцинирана Музејом, а да је представљање Музеја кроз интеракцију са децом најбољи начин учења. Улазили су у симулаторе, додиривали авионе, чули много занимљивости, могли да питају све што их занима. Зато је за њих ово комплетно заокружен доживљај. Данима су се припремали за ову посету, чак су и направили свој пано, колаж, на којем су приказани дечији цртежи свих летелица за које они знају. То је био наш поклон Директорату, а верујем да ћемо се и у будућности овако дружити – рекла је Биљана Стефановић, психолог и стручни сарадник Основне школе „Љубомир Аћимовић“ из Обреновца.
Нешто старија деца из Основне школе „Вожд“ такође су имала шта да чују и науче током боравка у Музеју.
  • Они немају често прилике да уживају у оваквим излетима и посетама. Зато хвала на оваквој врсти помоћи и сигуран сам да ће деца добро запамтити дан кад су упознали авионе и ваздухопловство изблиза – рекао је Срећко Кривокапић, директор Основне школе „Вожд“.

Директорат цивилног ваздухопловства се и овом приликом захваљује Музеју ваздухопловства и аеродрому „Никола Тесла“ на осмеху који смо заједно подарили најмлађима, уз обећање и уверење да ће таквих осмеха бити и у будућности. 

 


Назад на остале вести