Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Споразум о ваздушном саобраћају између Републике Србије и Краљевине Тајланд

Петак, 20.11.2015.
Делегацијe Владе Републике Србије и Владе Краљевине Тајланд, састале су се у Београду, 19. и 20. новембра 2015. године у циљу закључивања билатералног споразума о ваздушном саобраћају. Шефови делегација Зоран Илић, в.д. помоћника министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије и Чула Сукманоп, генерални директор Цивилних ваздухопловних власти Тајланда,  парафирали су Нацрт споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Краљевине Тајланда и потписали Меморандум о разумевању.
 
Парафирањем Споразума и потписивањем Меморандума су уређени односи у области цивилног ваздухопловства и утврђен основ за авио-превозиоце да што пре повежу две државе, било кроз учешће у комерцијалним аранжманима или кроз успостављање директног редовног авио-превоза.

 


Назад на остале вести