Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Сарадња ваздухопловних власти Србије и Црне Горе

Петак, 27.11.2015.
Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров и директор Агенције за цивилно ваздухопловство Црне Горе Драган Ђуровић, потписали су у Подгорици Меморандум о разумевању у области пружања услуга у ваздушној пловидби.
 
Меморандумом су прецизирани заједнички циљеви и области билатералне сарадње између цивилних ваздухопловних власти Србије и Црне Горе у обављању надзора над пружањем услуга у ваздушној пловидби и надзора над управљањем ваздушним саобраћајем.
 
Поред тема садржаних у Меморандуму, директори ваздухопловних власти две државе размотрили су и начелно договорили, сарадњу и координисани наступ у остваривању заједничких циљева у другим областима цивилног ваздухопловства. 
 


Назад на остале вести