Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије 17. марта 2020. године издао је Безбедносну наредбу 01/2020, која се односи на домаће и стране оператере који обављају међународни ванредни авио-превоз, домаће и стране оператере који обављају некомерцијално летење у међународном авио-превозу, у циљу спречавања, ширења и сузбијања вируса COVID-19 Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије 12. марта 2020. године издао је Оперативно обавештење у циљу заштите, које налаже свим оператерима који обављају јавни авио-превоз, да обезбеде довољну количину средстава за дезинфекцију, а све у циљу спречавања ширења вируса COVID-19. Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација  10. јануара 2020. године у "Службеном гласнику РС" објављени су Правилник о беспилотним ваздухопловима, Правилник о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству и Правилник о забрани или ограничењу летења авио-превозилаца из трећих држава. Наведени прописи ступају на снагу 18. јануара, изузев Правилника о беспилотним ваздухопловима, који ступа на снагу 15. фебруара.   
Вести са сајта

Сарадња ваздухопловних власти Србије и Црне Горе

Петак, 27.11.2015.
Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров и директор Агенције за цивилно ваздухопловство Црне Горе Драган Ђуровић, потписали су у Подгорици Меморандум о разумевању у области пружања услуга у ваздушној пловидби.
 
Меморандумом су прецизирани заједнички циљеви и области билатералне сарадње између цивилних ваздухопловних власти Србије и Црне Горе у обављању надзора над пружањем услуга у ваздушној пловидби и надзора над управљањем ваздушним саобраћајем.
 
Поред тема садржаних у Меморандуму, директори ваздухопловних власти две државе размотрили су и начелно договорили, сарадњу и координисани наступ у остваривању заједничких циљева у другим областима цивилног ваздухопловства. 
 


Назад на остале вести