Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Сарадња ваздухопловних власти Србије и Црне Горе

Петак, 27.11.2015.
Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров и директор Агенције за цивилно ваздухопловство Црне Горе Драган Ђуровић, потписали су у Подгорици Меморандум о разумевању у области пружања услуга у ваздушној пловидби.
 
Меморандумом су прецизирани заједнички циљеви и области билатералне сарадње између цивилних ваздухопловних власти Србије и Црне Горе у обављању надзора над пружањем услуга у ваздушној пловидби и надзора над управљањем ваздушним саобраћајем.
 
Поред тема садржаних у Меморандуму, директори ваздухопловних власти две државе размотрили су и начелно договорили, сарадњу и координисани наступ у остваривању заједничких циљева у другим областима цивилног ваздухопловства. 
 


Назад на остале вести