Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Мирјана Чизмаров – потпредседница Еуроконтрола

Уторак, 08.12.2015.
Републици Србији и Директорату цивилног ваздухопловства указана је велика част на 44. састанку Привременог савета Европске агенције за безбедност ваздушне пловидбе (Еуроконтрол). Директорка Директората Мирјана Чизмаров изабрана је за потпредседницу Привременог савета Еуроконтрола са мандатом од две године. Чизмаров је на то место изабрана једногласно.
 
Савет представља управљачко тело Еуроконтрола и чине га представници свих држава чланица на нивоу директора националних ваздухопловних регулаторних тела.
 
Ово тело у Еуроконтрола у свом раду примењује општу политику сталне комисије а задужено је и за надзор над радом агенције.
 

Србија је пуноправна чланица Еуроконтрола од 2005. године. 


Назад на остале вести