Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Мирјана Чизмаров – потпредседница Еуроконтрола

Уторак, 08.12.2015.
Републици Србији и Директорату цивилног ваздухопловства указана је велика част на 44. састанку Привременог савета Европске агенције за безбедност ваздушне пловидбе (Еуроконтрол). Директорка Директората Мирјана Чизмаров изабрана је за потпредседницу Привременог савета Еуроконтрола са мандатом од две године. Чизмаров је на то место изабрана једногласно.
 
Савет представља управљачко тело Еуроконтрола и чине га представници свих држава чланица на нивоу директора националних ваздухопловних регулаторних тела.
 
Ово тело у Еуроконтрола у свом раду примењује општу политику сталне комисије а задужено је и за надзор над радом агенције.
 

Србија је пуноправна чланица Еуроконтрола од 2005. године. 


Назад на остале вести