Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

На Аеродрому „Никола Тесла“ отворен службени „Д“ пролаз

Петак, 25.12.2015.
На Аеродрому „Никола Тесла“ отворен службени „Д“ пролаз

Аеродром "Никола Тесла" у Београду, отварањем службеног "Д" пролаза је спреман за летове ка САД. За  те потребе авио превозилац „Ер Србија" запослиће још 150 људи,  поручио је премијер Србије Александар Вучић отворивши „ Д“ пролаз.  
 
Вучић је, у присуству потпредседника Владе и министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, директорке Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјане Чизмаров и вд.директора Аеродрома Никола Тесла Саше Влаисављевића, свечано отворио поменути пролаз за прелазак возила у обезбеђивано-рестриктивну зону аеродрома, који је једна од три кључне тачке када је реч о безбедности за летове ка САД.
 
Он је рекао да је овај објекат био највећа слабост у безбедносним контролама, јер се, како је објаснио, мере безбедности пооштравају на летовима ка САД. 
 
Михајловић је подсетила на то да је отварање "Д" пролаза био један од најважнијих услова да би аеродром у Београду имао летове за САД. Аеродром је спреман да крене са директним летовима ка тој дестинацији, при чему ће Србија бити једина земља у региону одакле ће се летети за САД, нагласила је она. Михајловић је, такође, исказала наду да ће број путника на београдском аеродрому наредних година бити у сталном порасту.

 

Назад на остале вести