Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

На Аеродрому „Никола Тесла“ отворен службени „Д“ пролаз

Петак, 25.12.2015.
На Аеродрому „Никола Тесла“ отворен службени „Д“ пролаз

Аеродром "Никола Тесла" у Београду, отварањем службеног "Д" пролаза је спреман за летове ка САД. За  те потребе авио превозилац „Ер Србија" запослиће још 150 људи,  поручио је премијер Србије Александар Вучић отворивши „ Д“ пролаз.  
 
Вучић је, у присуству потпредседника Владе и министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, директорке Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјане Чизмаров и вд.директора Аеродрома Никола Тесла Саше Влаисављевића, свечано отворио поменути пролаз за прелазак возила у обезбеђивано-рестриктивну зону аеродрома, који је једна од три кључне тачке када је реч о безбедности за летове ка САД.
 
Он је рекао да је овај објекат био највећа слабост у безбедносним контролама, јер се, како је објаснио, мере безбедности пооштравају на летовима ка САД. 
 
Михајловић је подсетила на то да је отварање "Д" пролаза био један од најважнијих услова да би аеродром у Београду имао летове за САД. Аеродром је спреман да крене са директним летовима ка тој дестинацији, при чему ће Србија бити једина земља у региону одакле ће се летети за САД, нагласила је она. Михајловић је, такође, исказала наду да ће број путника на београдском аеродрому наредних година бити у сталном порасту.

 

Назад на остале вести