Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова https://www.mfa.gov.rs/ Семинар о безбедности у ваздухопловству презентован је на нашој интернет страници у секцији вести   Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк   Смернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења 
Вести са сајта

Прва жена ЈАА ТО одбора - Директорка Директората цивилног ваздухопловства РС Мирјана Чизмаров

Понедељак, 08.11.2021.
Прва жена ЈАА ТО одбора - Директорка Директората цивилног ваздухопловства РС Мирјана Чизмаров

Координациони комитет ECAC-а предложио је 4. новембра 2021. године, директорку Директората цивилног ваздухопловства РС Мирјану Чизмаров за пуноправног члана оснивачког одбора ЈАА ТО организације.

Овим именовањем, директорка Директората Мирјана Чизмаров постала је уједно и прва жена до сада изабрана на овој функцији, што представља посебно постигнуће и инспирацију за све жене у свету цивилног ваздухопловства.

Директорка Чизмаров придружила се одбору који чине председавајући директор Alessio Quaranta (ECAC директор и генерални ENAC директор), Luís Miguel Ribeiro (директор цивилних ваздухопловних власти Португала) и Jaco Stremler – генерални директор цивилних ваздухопловних власти Холандије.

ЈАА ТО је придружено тело Европске конференције цивилног ваздухопловства (ECAC) са 50 година искуства у обуци ваздухопловне индустрије и националних власти о регулацији у сектору ваздушног саобраћаја, и представља једини Европски центар за обуку (TCE) у Европи признат од Међународне организације цивилног ваздухопловства (ICAO).    

 

 


Назад на остале вести