Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова https://www.mfa.gov.rs/ Семинар о безбедности у ваздухопловству презентован је на нашој интернет страници у секцији вести   Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк   Смернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења 
Вести са сајта

Делегација Јужног Синаја и Амбасаде Афричке Републике Египат на састанку у Директорату

Среда, 28.07.2021.
Делегација Јужног Синаја и Амбасаде Афричке Републике Египат на састанку у Директорату

У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 27.07.2021. године одржан је састанак са делегацијом Амбасаде Арапске Републике Египат и провинције Јужног Синаја, као и са представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја  и инфраструктуре РС, руководством компаније Аеродроми Србије и Ер Србије у циљу разматрања могућности отварања нових авио-линија између две државе.

Вршилац дужности помоћника министра за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Вељко Ковачевић, директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, директор „Аеродрома Србије“ Михајло Здравковић, директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије Јири Марек, састали су се са гувернером Јужног Синаја Каледом Фоудом, амбасадором Египта у Београду Амром Алгувејли, представником компаније Air Cairo Хусеином Шерифом као и са представницима хотелских ланаца у Шарм ел Шеику, поводом дијалога о успостављању нове авио-линије на релацији Ниш-Шарм ел Шеик, Београд-Шарм ел Шеик. 

Директорка Директората цивилног ваздухопловства РС Мирјана Чизмаров, истакла је у уводном излагању како су Република Србија и Арапска Република Египат повезане пријатељским и пословним релацијама и изразила веровање да ће се обострана иницијатива двеју држава у вези са унапређењем сарадње у ваздушном саобраћају реализовати.

Гувернер Јужног Синаја Калед Фоуду, захвалио се директорки Директората на одржаном састанку и нагласио да се радује потенцијалу који доноси сарадња Србије и Египта, држава које имају много да понуде у размени своје богате историје и културе.

Вељко Ковачевић, вршилац дужности помоћника министра  за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Републике Србије, констатовао је да је ресорно министарство отворено за дискусију о даљем повезивању и стварању нових могућности за даљу сарадњу у цивилном ваздухопловству.

На састанку је закључено да ће представници авио компанија у међусобном контакту дефинисати потенцијално проширење капацитета у ваздушном саобраћају између две земље, као и састанак ваздухопловних власти Србије и Египта. 


Назад на остале вести