Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова https://www.mfa.gov.rs/ Семинар о безбедности у ваздухопловству презентован је на нашој интернет страници у секцији вести   Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк   Смернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења 
Вести са сајта

Одржан састанак са Дирекцијом за цивилно ваздухопловство Босне и Херцеговине

Петак, 05.02.2021.
Одржан састанак са Дирекцијом за цивилно ваздухопловство Босне и Херцеговине

У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 04.02.2021. године, одржан је састанак са делегацијом Дирекције за цивилно ваздухопловство Босне и Херцеговине, у циљу даљег унапређења сарадње између две ваздухопловне власти.

Вршилац дужности помоћника министра за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Вељко Ковачевић, директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, помоћници директора Златко Мишчевић и Александар Годић састали су се са вршиоцем дужности генералног директора Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ Чедомиром Шушњаром, помоћником генералног директора Стојанком Супић, шефом одсека за летачко особље Раденком Дубравцем и саветником Владаном Косићем, у намери јачања билатералних односа две ваздухопловне власти као и реализације пројеката у цивилном ваздухоплоству. 

У уводном излагању, вршилац дужности помоћника министра за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Вељко Ковачевић, истакао је да је потребно предузети конкретне кораке у вези са аеродромом у Требињу, чија је реализација планирана за крај 2021. године, док је директорка Директората цивилног ваздухопловства РС нагласила да Дирекција за цивилно ваздухопловство БиХ увек може да рачуна на подршку ваздухопловне власти Републике Србије.

Вршилац дужности генералног директора Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ Чедомир Шушњар, захвалио се на континуираној подршци Директората цивилног ваздухопловства РС и изразио жељу да се успешна сарадња са ваздухопловним властима Републике Србије настави и у будућности.

 

 

 

 


Назад на остале вести