Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Одржан састанак са Дирекцијом за цивилно ваздухопловство Босне и Херцеговине

Петак, 05.02.2021.
Одржан састанак са Дирекцијом за цивилно ваздухопловство Босне и Херцеговине

У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 04.02.2021. године, одржан је састанак са делегацијом Дирекције за цивилно ваздухопловство Босне и Херцеговине, у циљу даљег унапређења сарадње између две ваздухопловне власти.

Вршилац дужности помоћника министра за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Вељко Ковачевић, директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, помоћници директора Златко Мишчевић и Александар Годић састали су се са вршиоцем дужности генералног директора Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ Чедомиром Шушњаром, помоћником генералног директора Стојанком Супић, шефом одсека за летачко особље Раденком Дубравцем и саветником Владаном Косићем, у намери јачања билатералних односа две ваздухопловне власти као и реализације пројеката у цивилном ваздухоплоству. 

У уводном излагању, вршилац дужности помоћника министра за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Вељко Ковачевић, истакао је да је потребно предузети конкретне кораке у вези са аеродромом у Требињу, чија је реализација планирана за крај 2021. године, док је директорка Директората цивилног ваздухопловства РС нагласила да Дирекција за цивилно ваздухопловство БиХ увек може да рачуна на подршку ваздухопловне власти Републике Србије.

Вршилац дужности генералног директора Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ Чедомир Шушњар, захвалио се на континуираној подршци Директората цивилног ваздухопловства РС и изразио жељу да се успешна сарадња са ваздухопловним властима Републике Србије настави и у будућности.

 

 

 

 


Назад на остале вести