Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Мирјана Чизмаров уручила плакету „Најевропљанин“ 2020. године

Понедељак, 21.12.2020.
Мирјана Чизмаров уручила плакету „Најевропљанин“ 2020. године

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Мирјана Чизмаров, је 21. децембра 2020. године, у хотелу Crowne Plaza Belgrade, поводом доделе награда „Најевропљанин“, уручила плакету проф. др. Драгану Марковићу, редовном професору Машинског факултета и председнику ITN групе, за „Најевропљанина“ у области науке.

Награда „Најевропљанин“ престижно је признање појединцима за успешан рад усмерен ка бржој и свестраној интеграцији наше земље у Европу, којим је, 2016. године, у области европских интеграција, награђена директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Мирјана Чизмаров. 


Назад на остале вести