Безбедносна наредба број 03/2021 која се односи на ограничења у коришћењу ваздушног простора у ширем рејону Београда у периоду од 10.10.2021. године до 15.10.2021. године, налази се на линку  Oбавештење за све оператере беспилотних ваздухоплова налази се на линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова https://www.mfa.gov.rs/ Семинар о безбедности у ваздухопловству презентован је на нашој интернет страници у секцији вести   Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк   Смернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења 
Вести са сајта

Обилазак радова на модернизацији аеродрома "Никола Тесла“

Четвртак, 26.11.2020.
Обилазак радова на модернизацији аеродрома "Никола Тесла“

 Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Мирјана Чизмаров, присуствовала је 26.11.2020. године, заједно са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем и генералним директором „Београдског аеродрома" Франсоа Беризом, у обиласку радова на модернизацији и изградњи аердорома "Никола Тесла“.

Присутни представници надлежних институција обишли су радове на осавремењивању аеродрома који су започети ове године а подразумевају проширење капацитета аеродрома у виду проширења терминала, изградњу писте, паркинг места за ваздухоплове и за аутомобиле, као и постројења која чувају животну средину. 

Министар Момировић је, између осталог, нагласио да ће држава пружити максималну подршку развоју авијације и аеродрома у наредном периоду, као и да концесионару "Вансију" такође стоји као подршка, који ће овим радовима, упркос свим изазовима, учинити аеродром у Београду најважнијим путничким и транспортним чвориштем у југоисточној Европи. 

Присутима је пред почетак обиласка радова представљена кратка презентација од стране техничког директора Београдског аеродрома Николе Бруса, која је ближе појаснила динамику будућих радова чији је завршетак планиран за три године. 


Назад на остале вести