Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Обилазак радова на модернизацији аеродрома "Никола Тесла“

Четвртак, 26.11.2020.
Обилазак радова на модернизацији аеродрома "Никола Тесла“

 Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Мирјана Чизмаров, присуствовала је 26.11.2020. године, заједно са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем и генералним директором „Београдског аеродрома" Франсоа Беризом, у обиласку радова на модернизацији и изградњи аердорома "Никола Тесла“.

Присутни представници надлежних институција обишли су радове на осавремењивању аеродрома који су започети ове године а подразумевају проширење капацитета аеродрома у виду проширења терминала, изградњу писте, паркинг места за ваздухоплове и за аутомобиле, као и постројења која чувају животну средину. 

Министар Момировић је, између осталог, нагласио да ће држава пружити максималну подршку развоју авијације и аеродрома у наредном периоду, као и да концесионару "Вансију" такође стоји као подршка, који ће овим радовима, упркос свим изазовима, учинити аеродром у Београду најважнијим путничким и транспортним чвориштем у југоисточној Европи. 

Присутима је пред почетак обиласка радова представљена кратка презентација од стране техничког директора Београдског аеродрома Николе Бруса, која је ближе појаснила динамику будућих радова чији је завршетак планиран за три године. 


Назад на остале вести