Безбедносна наредба број 03/2021 која се односи на ограничења у коришћењу ваздушног простора у ширем рејону Београда у периоду од 10.10.2021. године до 15.10.2021. године, налази се на линку  Oбавештење за све оператере беспилотних ваздухоплова налази се на линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова https://www.mfa.gov.rs/ Семинар о безбедности у ваздухопловству презентован је на нашој интернет страници у секцији вести   Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк   Смернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења 
Вести са сајта

Одржана Webex презентација EUROCONTROL-а

Четвртак, 05.11.2020.
Одржана Webex презентација EUROCONTROL-а

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије је 5.11.2020. године одржао видео конференцију са генералним директором Европске организације за безбедност ваздушне пловидбе (EUROCONTROL), Еамонн-ом Бреннан-ом, у вези питања са којима се сусреће цивилно ваздухопловство у доба вируса COVID-19.

Излагање које је уприличено на иницијативу Еамонн-а Бреннан-а, обухватило је кључне теме које се тичу Европе и Републике Србије, освртање на статистичке податке броја оболелих, број летова и операција у односу на исти период од претходне године, као и оптимистичне и песимистичне сценарије који се могу очекивати у наредних пет година.

Анализом је такође утврђено, да је смањењем броја летова у свим земљама, дошло до смањена емисије CO2, и то у просеку око 70%, те је представљено неколико опција како би се загађење ваздуха додатно смањило.

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Мирјана Чизмаров, изразила је захвалност на детаљно презентованом истраживању, и истакла да ће Република Србија увек бити на располагању за сваки вид дискусије и доступна за помоћ у тешким временима за цивилно ваздухопловство.


Назад на остале вести