Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Састанак са новим министром за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру

Уторак, 03.11.2020.
Састанак са новим министром за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Мирјана Чизмаров, састала се у кабинету новог министра надлежним за послове грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Томиславом Момировићем.

Састанак између представника Директората и Министарства, одржан је са циљем упознавања о будућим изазовима и пројектима у ваздушном саобраћају у РС, као и у циљу разматрања могућности за даље унапређење сарадње.

Министар Момировић је, између осталог, истакао да је пред њим захтеван и одговоран задатак, и да ће се потрудити да заједно са својим тимом, допринесе даљој модернизацији и јачању саобраћајне инфраструктуре. 

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Мирјана Чизмаров, нагласила је да ће Директорат, као независно регулаторно тело Републике Србије у ваздушном саобраћају, наставити да доприноси континуираном јачању безбедности ваздушног саобраћаја као и реализацији пројеката који су од државног значаја.


Назад на остале вести