Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Европска Комисија појачава мере за јачање припремљености против вируса COVID-19

Четвртак, 29.10.2020.
Европска Комисија појачава мере за јачање припремљености против вируса COVID-19

Европска комисија покренула је 28.10.2020. године додатни скуп акција како би помогла да се ограничи ширење коронавируса. 
Мере имају за циљ да се боље разуме ширење вируса као и ефикасност реаговања, да се појача таргетирано тестирање, побољшају припреме за кампање вакцинације и омогуће што безбеднија путовања.
 
Више информација потражите на следећим линковима:

Назад на остале вести