Безбедносна наредба број 03/2021 која се односи на ограничења у коришћењу ваздушног простора у ширем рејону Београда у периоду од 10.10.2021. године до 15.10.2021. године, налази се на линку  Oбавештење за све оператере беспилотних ваздухоплова налази се на линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова https://www.mfa.gov.rs/ Семинар о безбедности у ваздухопловству презентован је на нашој интернет страници у секцији вести   Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк   Смернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења 
Вести са сајта

Одржан online семинар за овлашћене лекаре

Петак, 16.10.2020.
Одржан online семинар за овлашћене лекаре

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије је 15.10.2020. године одржао online семинар под називом „The effects of the COVID-19 pandemic on the aviation community and on aircrew“, у организацији Европског удружења за ваздухопловну медицину (ESAM).
 
Услед ситуације са вирусом COVID-19 и немогућности  да се одрже међународни конгреси из ваздухопловне медицине, овакав формат семинара представља начин да се лекари упркос новонасталим околностима, континуирано едукују.
 
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије препознао је важност професионалног усавршавања у домену ваздухопловне медицине, и у складу са тим, упутио позив овлашћеним лекарима да присуствују  програму вебинара у просторијама ДЦВ РС.
 
Присуством на вебинару у ДЦВ РС, уз поштовање свих епидемиолошких мера, наши лекари су били у могућности да активно учествују у дискусијама и  размени искустава са колегама из других држава.
 
Директорат цивилног ваздухопловства као и до сада, наставлја да подржава континуирану едукацију лекара у циљу промоције безбедности ваздушног саобраћаја.
 

Назад на остале вести