Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Спреман предлог Наредбе о успостављању условно забрањене зоне изнад „Увца“

Четвртак, 15.10.2020.
Спреман предлог Наредбе о успостављању условно забрањене зоне изнад „Увца“

 Након догађаја у вези угрожавања заштићених животињских врста – белоглавих супова, изнад рејона Специјалног резервата природе “Увац”, на иницијативу Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, а у сарадњи са Заводом за заштиту природе Србије, Министарством одбране и Министарством унутрашњих послова, припремљен је предлог Наредбе о успостављању условно забрањених зона изнад Увца, Трешњице и Милешевке. 

На састанцима који су претходили финалном предлогу Наредбе, представници надлежних институција су предложили, да се осим рејона изнад Специјалног резервата природе “Увац”, условно забрањена зона успостави и у реојну изнад Трешњице и Милешевке, где су такође настањени белоглави супови. 

У складу са чланом 13. став 2. Закона о ваздушном саобраћају, на предлог текста, прибављене су сагласности министарства одбране Републике Србије и Министарства унутрашњих послова Републике Србије. Наредба о успостављању условно забрањених зона изнад Увца, Трешњице и Милешевке, биће донета од стране Директората цивилног ваздухопловтва Републике Србије. Сходно члану 43. став 1. Закона о јавним агенцијама, упућен је захтев Министраству грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре за прибављање Мишљења о уставности и законитости прописа. 


Назад на остале вести