Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Предлог Директората о успостављању условно забрањене зоне изнад рејона Специјалног резервата природе "Увац"

Уторак, 11.08.2020.
Предлог Директората о успостављању условно забрањене зоне изнад рејона Специјалног резервата природе "Увац"

У складу са новонасталом ситуацијом у вези угрожавања заштићених животињских врста, Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије дао је предлог да се 14.08.2020. године одржи састанак са надлежним органима, на којем ће се размотрити аспекти успостављања условно забрањене зоне изнад рејона Специјалног резервата природе “Увац”.

На састанак су позвани представници Министарства одбране Републике Србије, Министрарства унутрашњих послова Републике Србије, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, и Завода за заштиту природе Србије.


Назад на остале вести