Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Безбедносна наредба

Среда, 08.07.2020.
Безбедносна наредба

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије 08.07.2020. године издао је Безбедносну наредбу број 02/2020, која се односи на све оператере који обављају јавни авио-превоз путника према, унутар и са територије Републике Србије.

Разлог издавања Безбедносне наредбе односи се на умањење ризика преношења вируса COVID -19 између путника, чланова посаде и осталог ваздухопловног особља са потенцијално контаминираних површина ваздухоплова.

Безбедносну наредбу издату од стране Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије можете детаљније погледати кликом на линк.


Назад на остале вести