Закон о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају објављен је у "Службеном гласнику РС", број 9/20 и ступа на снагу 12. фебруара 2020. године.  Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација  10. јануара 2020. године у "Службеном гласнику РС" објављени су Правилник о беспилотним ваздухопловима, Правилник о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству и Правилник о забрани или ограничењу летења авио-превозилаца из трећих држава. Наведени прописи ступају на снагу 18. јануара, изузев Правилника о беспилотним ваздухопловима, који ступа на снагу 15. фебруара.   
Вести са сајта

Директорату уручено признање на Свечаној академији поводом дана РВ и ПВО

Среда, 25.12.2019.
Директорату уручено признање на Свечаној академији поводом дана РВ и ПВО

Поводом Дана Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране 24. децембра одржана је Свечана академија у Дому ваздухопловства у Земуну.

Том приликом, генерал-мајор Душко Жарковић уручио је признање за дугогодишњу сарадњу са Ратним ваздухопловством и ПВО Војском Србије, директорки Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјани Чизмаров. 


Назад на остале вести