Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Међународни дан цивилног ваздухопловства

Субота, 07.12.2019.
Међународни дан цивилног ваздухопловства

Међународна организација за цивилно ваздухопловство (ICAO) установила је 7. децембра Међународни дан цивилног ваздухопловства, који обележавају ваздухопловне институције широм света.

Цивилно ваздухопловство је у Србији одувек имало изузетан значај захваљујући пионирима летења који су пре више од сто година летели и поставили темеље ваздухопловства. Од тада до данас, цивилно ваздухопловство у Србији рапидно се развијало усвајањем највиших светских стандарда.

Србија је данас у области цивилног ваздухопловства међу најуспешнијим земљама у Европи и лидер у региону, а то потврђују тимови ваздухопловних експерата из Европске комисије и Међународне организације цивилног ваздухопловства, који надзиру рад Директората цивилног ваздухопловства и свих осталих организација које се баве цивилним ваздухопловством у земљи.

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије упућује честитке свим ваздухопловцима у земљи и широм света.


Назад на остале вести