Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије 17. марта 2020. године издао је Безбедносну наредбу 01/2020, која се односи на домаће и стране оператере који обављају међународни ванредни авио-превоз, домаће и стране оператере који обављају некомерцијално летење у међународном авио-превозу, у циљу спречавања, ширења и сузбијања вируса COVID-19 Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије 12. марта 2020. године издао је Оперативно обавештење у циљу заштите, које налаже свим оператерима који обављају јавни авио-превоз, да обезбеде довољну количину средстава за дезинфекцију, а све у циљу спречавања ширења вируса COVID-19. Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација  10. јануара 2020. године у "Службеном гласнику РС" објављени су Правилник о беспилотним ваздухопловима, Правилник о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству и Правилник о забрани или ограничењу летења авио-превозилаца из трећих држава. Наведени прописи ступају на снагу 18. јануара, изузев Правилника о беспилотним ваздухопловима, који ступа на снагу 15. фебруара.   
Вести са сајта

Међународни дан цивилног ваздухопловства

Субота, 07.12.2019.
Међународни дан цивилног ваздухопловства

Међународна организација за цивилно ваздухопловство (ICAO) установила је 7. децембра Међународни дан цивилног ваздухопловства, који обележавају ваздухопловне институције широм света.

Цивилно ваздухопловство је у Србији одувек имало изузетан значај захваљујући пионирима летења који су пре више од сто година летели и поставили темеље ваздухопловства. Од тада до данас, цивилно ваздухопловство у Србији рапидно се развијало усвајањем највиших светских стандарда.

Србија је данас у области цивилног ваздухопловства међу најуспешнијим земљама у Европи и лидер у региону, а то потврђују тимови ваздухопловних експерата из Европске комисије и Међународне организације цивилног ваздухопловства, који надзиру рад Директората цивилног ваздухопловства и свих осталих организација које се баве цивилним ваздухопловством у земљи.

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије упућује честитке свим ваздухопловцима у земљи и широм света.


Назад на остале вести