Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије на састанку Сталног комитета EUROCONTROL-a

Четвртак, 28.11.2019.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије на састанку Сталног комитета EUROCONTROL-a

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров учествује на 52. састанку Привременог савета и 52. састанку Сталног комитета EUROCONTROL-а.

Састанци се одржавају 28. новембра 2019. године у седишту EUROCONTROL-а у Бриселу. 

Привремени савет и Стална комисија су највиша извршна тела EUROCONTROL-а која доносе одлуке о најважнијим стратешким, финансијским и оперативним питањима од значаја за деловање ове међународне организације. На поменутим састанцима сумирају се резултати Организације у 2019. године и усвајају планови рада И смернице за наредну годину. 

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије је била потпредсеница Привременог савета, и то два пута, у периоду 2015-2017 и 2017-2019.


Назад на остале вести