Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација  10. јануара 2020. године у "Службеном гласнику РС" објављени су Правилник о беспилотним ваздухопловима, Правилник о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству и Правилник о забрани или ограничењу летења авио-превозилаца из трећих држава. Наведени прописи ступају на снагу 18. јануара, изузев Правилника о беспилотним ваздухопловима, који ступа на снагу 15. фебруара.   
Вести са сајта

Директорат присуствовао међународној вежби "СРБИЈА2019"

Четвртак, 27.06.2019.
Директорат присуствовао међународној вежби "СРБИЈА2019"

На позив потпредседника Владе и министра унутрашњих послова Републике Србије, господина Небојше Стефановића, директор Директората цивилног ваздухопловства госпођа Мирјана Чизмаров присуствовала је међународној показној вежби у управљању последицама ванредних ситуација “СРБИЈА 2019” на Бованском Језеру.

Вежба је изведена у организацији Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Министарства за цивилну заштиту, ванредне ситуације и уклањање последица елементарних непогода-МЧС Руске Федерације. Циљ је развијање капацитета за одговор и уклањање последица ванредних ситуација, уз ангажовање специјалистичких тимова и коришћење специјалне спасилачке опреме и ваздухоплова.

Директорат цивилног ваздухоловства континуирано блиско сарађује са Министарством унутрашњих послова, те је успостављен систем трагања и спасавања у цивилном ваздухопловству за чије потребе се одржава непрекидно дежурство посада хеликоптерске јединице МУП-а 365 дана у години, који су на делу показали своје способности. 

Директорка Чизмаров честититала је министру Стефановићу и свим учесницима на успешно координисаној и извршеној медјународној вежби “СРБИЈА2019”. 


Назад на остале вести