Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Организована обука освежења знања из ваздухопловне медицине

Петак, 17.05.2019.
Организована обука освежења знања из ваздухопловне медицине

Директорат цивилног ваздухопловства организовао је трећу по реду обуку освежења знања из ваздухопловне медицине (АМЕ refresher training). Обука је одржана 11.05.2019 и била је намењена овлашћеним лекарима (АМЕ), лекарима-консултантима и психолозима који учествују у ваздухопловно-медицинским прегледима цивилног ваздухопловног особља.

Обуци су присуствовале колеге из Републике Северне Македоније, Црне Горе, Федерације Босне и Херцеговине, Републике Хрватске и Републике Србије. Ове године  имали  смо прилику да један од предавача буде медицински експерт из EASA, dr  Cristian Ionut Panait. Излагања свих наших стручњака односила су се на актуелне теме из домена ваздухопловне медицине и у великој мери су  допринела да се на квалитететан  начин размене професионална искуства и добију нове  информације.

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије ће наставити са одржавањем оваквих скупова, јер представљају јединствену прилику за професионално усавршавање, са циљем да се допринесе повећању безбедности ваздушног саобраћаја.


Назад на остале вести