Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација  10. јануара 2020. године у "Службеном гласнику РС" објављени су Правилник о беспилотним ваздухопловима, Правилник о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству и Правилник о забрани или ограничењу летења авио-превозилаца из трећих држава. Наведени прописи ступају на снагу 18. јануара, изузев Правилника о беспилотним ваздухопловима, који ступа на снагу 15. фебруара.   
Вести са сајта

Сертификат аеродромског оператера уручен “VINCI”

Понедељак, 24.12.2018.
Сертификат аеродромског оператера уручен “VINCI”

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров уручила је директору предузећа “VINCI Airports Serbia” д.о.о. Николасу Брусу сертификат аеродромског оператера за београдски аеродром “Никола Тесла”.

Тиме се стекао најважнији услов да “VINCI” преузме концесионо управљање београдским аеродромом на 25 година. 
Укупно улагање “VINCI” у аеродром биће 1,46 милијарди евра, а ту спадају једнократна накнада, минималне годишње концесионе накнаде и капитална улагања.
Компанија “VINCI Airports” се обавезала да ће у развој инфраструктуре уложити укупно 732 милиона евра И да ће у оквиру најважнијих инвестиција бити извршена реконструкција главне полетно-слетне стазе, изградња уметнуте полетно-слетне стазе, изградња нових рулних стаза и реконструкција помоћних, као и изградња брзих излаза са писте, реконфигурација терминала и изградња нових објеката.
Очекује се да ће у наредних 25 година број путника расти три пута, односно са 5,3 милиона на 15 милиона а да ће се број авио операција бити дуплиран, са 59.000 на 120.000. 
Свечаности су присуствовали министар финансија Републике Србије Синиша Мали, министар за рад и социјална питања Зоран Ђорђевић, директор аеродрома “Никола Тесла” Саша Власисављевић као и отправник послова амбасаде Француске Никола Фај, који је изразио велико задовољство због почетка концесије и оценио да ће велико искуство “VINCI” у управљању међународним аеродромима у Француској и свету допринети и развоју аеродрома у Београду.

Назад на остале вести