Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Сертификат аеродромског оператера уручен “VINCI”

Понедељак, 24.12.2018.
Сертификат аеродромског оператера уручен “VINCI”

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров уручила је директору предузећа “VINCI Airports Serbia” д.о.о. Николасу Брусу сертификат аеродромског оператера за београдски аеродром “Никола Тесла”.

Тиме се стекао најважнији услов да “VINCI” преузме концесионо управљање београдским аеродромом на 25 година. 
Укупно улагање “VINCI” у аеродром биће 1,46 милијарди евра, а ту спадају једнократна накнада, минималне годишње концесионе накнаде и капитална улагања.
Компанија “VINCI Airports” се обавезала да ће у развој инфраструктуре уложити укупно 732 милиона евра И да ће у оквиру најважнијих инвестиција бити извршена реконструкција главне полетно-слетне стазе, изградња уметнуте полетно-слетне стазе, изградња нових рулних стаза и реконструкција помоћних, као и изградња брзих излаза са писте, реконфигурација терминала и изградња нових објеката.
Очекује се да ће у наредних 25 година број путника расти три пута, односно са 5,3 милиона на 15 милиона а да ће се број авио операција бити дуплиран, са 59.000 на 120.000. 
Свечаности су присуствовали министар финансија Републике Србије Синиша Мали, министар за рад и социјална питања Зоран Ђорђевић, директор аеродрома “Никола Тесла” Саша Власисављевић као и отправник послова амбасаде Француске Никола Фај, који је изразио велико задовољство због почетка концесије и оценио да ће велико искуство “VINCI” у управљању међународним аеродромима у Француској и свету допринети и развоју аеродрома у Београду.

Назад на остале вести