Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Стефановић и Чизмаров потписали уговор о донацији за набавку опреме у области трагања, заштите и спасавања

Уторак, 18.12.2018.
Стефановић и Чизмаров потписали уговор о донацији за набавку опреме у области трагања, заштите и спасавања

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и директорка Директората цивилног ваздухопловства Мирјана Чизмаров потписали су данас у Београду уговор о донацији у износу од 50 милиона динара за набавку опреме у области трагања, заштите и спасавања...

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и директорка Директората цивилног ваздухопловства Мирјана Чизмаров потписали су данас у Београду уговор о донацији у износу од 50 милиона динара за набавку опреме у области трагања, заштите и спасавања.

„Донација, коју је Министарство унутрашњих послова добило од Директората, биће искоришћена на најбољи могући начин и тамо где је то грађанима Србије најважније и најпотребније, у области трагања, заштите и спасавања. Овим новцем биће набављена ватрогасна и спасилачка возила, као и возила са мобилним дроновима за извиђање терена у свим временским условима“, прецизирао је Стефановић, по потписивању уговора.

Министар је навео и да ће део донације бити искоришћен и за набавку одређених ресурса за Хеликоптерску јединицу МУП-а, која је такође важан сегмент у области трагања, заштите и спасавања.

„Важно нам је да грађани знају да могу потпуно да се ослоне на Министарство унутрашњих послова и све друге државне органе и у најтежим тренуцима, као што су пожари, поплаве, земљотреси и друге елементарне непогоде у којима им животи могу бити угрожени. За нас је изузетно важно да наставимо да инвестирамо у припаднике полиције, њихове обуке и опремање, које ће им помоћи да буду што ефикаснији у заштити и спасавању живота грађана, али и сопствених“, нагласио је министар.

Стефановић је истакао да МУП има врло добру сарадњу са Директоратом, која ће у наредном периоду бити и унапређена, како би се постигао заједнички циљ - да  je Република Србија препозната као држава која може да изађе на крај са свим изазовима у области ванредних ситуација.

Директорка Директората за цивилно ваздухопловство Мирјана Чизмаров истакла је да је поносна на сарадњу коју ова институција има са Министарством унутрашњих послова на пословима трaгања и спасавања у цивилном ваздухопловству.

„Потписивање овог уговора представља наставак успешне сарадње на овом пољу. Трагање и спасавање у цивилном ваздухопловству у Републици Србији на нивоу је на коме су све државе чланице Европске уније и на то треба да будемо поносни“, рекла је Чизмаров...


Назад на остале вести