Имајући у виду безбедносну директиву Европске агенције за безбедност ваздушног саобраћаја - ЕАСА, Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије је донео хитно ваздухопловно обавештење – NOTAM,  којим се забрањује коришћење ваздухоплова типа Boeing модел 737-8 МАX и 737-9 МАX за полетање и слетање на аеродроме у Републици Србији, као и за прелете у ваздушном простору Републике Србије. У регистру ваздухоплова који води Директорат цивилног ваздухопловства Репбулике Србије, нема уписаних ваздухоплова Boeing модел 737-8МАX и 737-9 МАXВанредни термин тестирања у процесу сертификације особља које обавља преглед обезбеђивња на аеродрому почиње од 4. марта 2019. године.Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтев Директорату најкасније до 25. фебруара 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештење и захтеви / Обавештење о термину тестирања у процесу ванредне сертификације особља које обаља преглед обебеђивања на аеродрому Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиПоступак сертификације одговорних руководиоца за обезбеђивање у ваздухопловству почиње 21. фебруара 2019. године у просторијама Директората.Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтев Директорату најкасније до 19. фебруара 2019. године.Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви / Обавештења о сертификацији одговорних руководиоца за обезбеђивање у ваздухопловствуУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Отворена позиција за именовање директора Network Manager-a.

Петак, 26.10.2018.

Генерални директор EUROCONTROL-a,  Eamonn Brennan обратио се Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, са иницијативом да се компетентни национални експерти обавесте о отвореној позицији за именовање директора Network Manager-a.

Директор Network Manager-a се именује на период од 5 година, а главни задаци се односе на сарадњу са Генералним директоратом Европске комисије, Network Manager Board-om, авио-превозиоцима, пружаоцима услуга у ваздушној пловидби, аеродромима, SESAR-om, Европском комисијом, националним надзорним телима држава…

Позивају се кандидати да пријаве своје биографије до среде 21. новембра 2018. године, директору људских ресурса EUROCONTROL-a,  Sabrini Depicker на e-mail адресу Sabrina.depicker@eurocontrol.int.

Информације о отвореном позиву можете пронаћи у документу у прилогу који даје детаљан опис задатака и одговорности за отворену позицију.

Писмо позива

Опис радног места


Назад на остале вести