Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Уручење признања "Златна значка"

Среда, 26.09.2018.
Уручење признања "Златна значка"

Прошлог петка средња ваздухопловна школа Ваздухопловна академија обележила је свој 94. рођендан пријемом у ресторану Аероклуба. Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије на свечаности представљала је директорка Мирјана Чизмаров која је том приликом примила признање "Златна значка" од директора Ваздухопловне академије Горана Цвијовића. Признање је Школски одбор Академије доделио госпођи Чизмаров за изузетан допринос и подршку у процесу сертификације.

Госпођа Чизмаров истакла је том приликом значај сарадње ДЦВ-а и Ваздухопловне академије истичући подршку коју национални ваздухопловни регулатор пружа нашој најстаријој ваздухопловној школи:

"Стални пораст ваздушног саобраћаја на европском нивоу захтева заједничку иницијативу, која ће осигурати да авио – превоз остане најбезбеднији вид саобраћаја. Европска агенција за безбедност ваздушног саобраћаја, као регулаторно и надзорно тело европске Комисије спроводи активности стратешког планирања, развоја ваздушног саобраћаја и сталног унапређивања нивоа безбедности.

Директорат цивилног ваздухопловства као национално регулаторно и надзорно тело у области ваздушног саобраћаја Републике Србије пружио је пуну подршку Ваздухопловнојакадемији у процесу усаглашавања са стандардима и регулативама Европске агенције за безбедност ваздушног саобраћаја. Као резултат ове сарадње Ваздухопловна академија је данас сертификована не само као национални, већ и као европски центар за обуку ваздухопловног особља.


Назад на остале вести