Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

ОДРЖАНА 36.СЕДНИЦА ЕВРОПСКЕ КОНФЕНЕРЦИЈЕ ЦИВИЛНОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА

Понедељак, 16.07.2018.
ОДРЖАНА 36.СЕДНИЦА ЕВРОПСКЕ КОНФЕНЕРЦИЈЕ ЦИВИЛНОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА

ОДРЖАНА 36.СЕДНИЦА ЕВРОПСКЕ КОНФЕНЕРЦИЈЕ ЦИВИЛНОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА

 

Запажена улога Србије

 

У Стразбуру је одржано 36. пленарно заседање ЕCAC (Европска конференција цивилног ваздухопловства) уз запажено учешће Републике Србије коју је представљала Мирјана Чизмаров, директор Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије.

Генерални директори 44 државе чланице Европске конференције цивилног ваздухопловства (ЕАSA) састали су се са представницима ICАО-а,  Европске комисије, EUROCONTOL-а, ЕАSА, IАТА,  како би расправљали о актуелним питањима у међународном цивилном ваздухопловству и усвојили радни програм и буџет ЕCАC-а за наредне три године.

Пленарној седници ЕCAC-а обратио се председник Савета ICАО, Olumuyiwa Benard Aliu , као и генерални секретар ICАО Fang Liu, украјински министар инфраструктуре Volodymyr Omelyan, генерални директор за транспорт и мобилност Европске комисије Henrik Hololei и генерални директор IАТА, Аlexandre de Juniac.

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије имао је запажену улогу на овом заседању с обзиром да је Мирјана Чизмаров у својству панелисте учестовала у дискусији на тему „Обезбеђивање у ваздухопловству и олакшице“, заједно са генералним директорима цивилног ваздухопловства Италије и Велике Британије.

Учесници Планарне седнице сложили су се да промовисање сигурног, безбедног и одрживог ваздушног саобраћаја јесте најважнија мисија Европске конфенренције цивилног ваздухопловства, подсећајући да су панели о ваздухопловној сигурности, олакшицама и управљању ваздушним саобраћајем  вишеструко корисни.


Назад на остале вести