Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Одржан семинар о ваздухопловној медицини

Уторак, 22.05.2018.
Одржан семинар о ваздухопловној медицини

Одржан семинар о ваздухопловној медицини

 

 

Директорат цивилног ваздухопловства је у суботу 19. маја организовао и одржао другу по реду Обуку освежења знања из ваздухопловне медицине (АМЕ рефресхер траининг) која је била намењена овлашћеним лекарима (АМЕ), лекарима-консултантима и психолозима који учествују у ваздухоплвно-медицинским прегледима цивилног ваздухопловног особља.

Обуци су присутвовали лекари из Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хравтске и Србије. Семинар је омогучио јединствен начин размене професионалних искустава, обнову знања и добијање нових информација из домена ваздухопловне медицине.

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије ће наставити са одржавањем оваквих скупова, који су прилика за професионално усавршавање, са циљем да се и на такав начин допринесе безбедности ваздушног саобраћаја.


Назад на остале вести