Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Директорат домаћин ЕУРОКОНТРОЛ-у

Петак, 27.04.2018.
Директорат домаћин ЕУРОКОНТРОЛ-у

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије био је у четвртак 26.априла домаћин проширеног састанка Председничког бироа Привременог савета ЕУРОКОНТРОЛ-а.
 
У Београду је тим поводом боравио и генерални директор ЕУРОКОНТРОЛ-а Емон Бренан, с обзиром да је ово први пут да је Србија била домаћин тако важног скупа за цивилно ваздухопловство Европе.
 
Председнички биро Привременог савета представља оперативно тело привременог савета ЕУРОКОНТРОЛ-а које чине председник и потпредседници Привременог савета, генерални директор ЕУРОКОНТРОЛ-а и секретар Привременог савета.
 
Састанак је успешно завршен уз осврт на све важне теме у раду Привременог савета, као и ЕУРОКОНТРОЛ-а. Највише се разговарало о још бољој комуникацији како би ЕУРОКОНТРОЛ био приступачнији свакој од држава чланица. Констатовано је да су продуктивнији контакти са 41 државом чланицом потребни како би ЕУРОКОНТРОЛ могао да пружи подршку свим земљама.
 
 
Разговарано је и о новом стратешком плану за период од пет година који ће се наћи пред члановима Управног одбора ЕУРОКОНТРОЛ-а.
 
Чињеница да је овакав скуп на највишем ниову одржан у Београду још једном потврдјује значај Републике Србије у ваздухопловној заједници Европе.
 

Назад на остале вести