Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије - 24.02.2019 02:08:25

Ванредни термин тестирања у процесу сертификације особља које обавља преглед обезбеђивња на аеродрому почиње од 4. марта 2019. године.Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтев Директорату најкасније до 25. фебруара 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештење и захтеви / Обавештење о термину тестирања у процесу ванредне сертификације особља које обаља преглед обебеђивања на аеродрому Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиПоступак сертификације одговорних руководиоца за обезбеђивање у ваздухопловству почиње 21. фебруара 2019. године у просторијама Директората.Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтев Директорату најкасније до 19. фебруара 2019. године.Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви / Обавештења о сертификацији одговорних руководиоца за обезбеђивање у ваздухопловствуУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Директорат домаћин ЕУРОКОНТРОЛ-у

Петак, 27.04.2018.
Директорат домаћин ЕУРОКОНТРОЛ-у

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије био је у четвртак 26.априла домаћин проширеног састанка Председничког бироа Привременог савета ЕУРОКОНТРОЛ-а.
 
У Београду је тим поводом боравио и генерални директор ЕУРОКОНТРОЛ-а Емон Бренан, с обзиром да је ово први пут да је Србија била домаћин тако важног скупа за цивилно ваздухопловство Европе.
 
Председнички биро Привременог савета представља оперативно тело привременог савета ЕУРОКОНТРОЛ-а које чине председник и потпредседници Привременог савета, генерални директор ЕУРОКОНТРОЛ-а и секретар Привременог савета.
 
Састанак је успешно завршен уз осврт на све важне теме у раду Привременог савета, као и ЕУРОКОНТРОЛ-а. Највише се разговарало о још бољој комуникацији како би ЕУРОКОНТРОЛ био приступачнији свакој од држава чланица. Констатовано је да су продуктивнији контакти са 41 државом чланицом потребни како би ЕУРОКОНТРОЛ могао да пружи подршку свим земљама.
 
 
Разговарано је и о новом стратешком плану за период од пет година који ће се наћи пред члановима Управног одбора ЕУРОКОНТРОЛ-а.
 
Чињеница да је овакав скуп на највишем ниову одржан у Београду још једном потврдјује значај Републике Србије у ваздухопловној заједници Европе.
 

Назад на остале вести