Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Успешно завршена обука трагања и спасавања

Петак, 27.04.2018.
Успешно завршена обука трагања и спасавања

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије у сарадњи са колегама из Заједничког спасилачко-координационог центра Ларнака/Кипар организовао је обуку трагања и спасавања за чланове Регионалног комитета трагања и спасавања.

Обука је организована од 18. до 20. априла у просторијама Директората уз присуство 35 представника система трагања и спасавања 10 држава из окружења а које су укључене у рад Регионалног комитета – Словачка, Словенија, Хрватска, БЈР Македонија, Мађарска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Аустрија, Бугарска и Србија.
 
Обука је организована са циљем обезбеђјивања основне обуке за руководећи и оперативни ниво у области трагања и спасавања.
 
Предавачи на обуци биле су колеге из JRCC Ларнака/Кипар организације која има могућности, искуства и квалитета да организује обуке, уз сагласност канцеларије ICAO из Париза.
 
 
Обука је била изузетно успешна и са становишта предавача а посебно са становишта полазника обуке. Следећа активност Регионалног комитета, на предлог Србије, биће увид у практичну примену стечених знања током обуке посматрањем мултинационалне вежбе трагања и спасавања пуног капацитета, која се организује на Кипру, у мају 2018. године.
 

Назад на остале вести