Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Студенти у посети Директорату

Петак, 23.03.2018.
Студенти у посети Директорату

Студенти Саобраћајног факултета, Универзитета у Београду, предвођени професорком са Катедре за ваздухопловна превозна средства проф.др. Ољом Чокорило, посетили су Директорат цивилног ваздухопловства, у склопу редовне сарадње коју Директорат има са Саобраћајним факултетом.

Директорат је изашао у сусрет жељи студената да се упознају са радом и улогом Директората цивилног ваздухопловства у ваздушном саобраћају Србије. Тим поводом студентима су се обратили, упознајући их са радом ДЦВ-а, директорка Мирјана Чизмаров као и њени помоћници.
 
 
Студенти су упознати са регулаторном и надзорном улогом Директората у домаћем ваздухопловству, као и са стручном улогом коју српски Директорат има у међународним ваздухопловним институцијама.
 
Директорат цивилног ваздухопловства ће наставити своју вишегодишњу сарадњу са факултетима у Србији, како би и на овај начин допринео позитивним резултатима у едукацији будућих ваздухопловаца.
 
 

Назад на остале вести